ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Температура? Ефективните средства за лечение на треска са тук!

Високата температура (или треска) не е болест и в повечето случаи няма за какво да се притеснявате. Тя е най-силното оръжие на организма да се справи с вирусните инфекции.

treska
Температура, треска, болест – изисква се почивка!

Треската увеличава количеството на природните антивирусни и антибактериални вещества в кръвта, както и броя на белите кръвни клетки. Тя убива клетките, инфектирани с вируси и подобрява способността на белите кръвни клетки да унищожат бактерии и инфектираните клетки.

Алопатичните лекарства (като ибупрофен) всъщност маскират симптомите и удължават заболяването.

Лечението на треска с естествени средства е за предпочитане особено през първите 2-3 дни, като не се стараете да сваляте температурата, а оставите организма да се пребори сам. Ако имате намален имунитет (или детето, което е с температура) тогава може да настъпят усложнения и температурата да продължи повече от два дни. В този случай се консултирайте с лекар, който най-вероятно ще ви предпише антибиотик.

Ето най-ефикасните натурални средства за лечение при висока температура.

Правилната хидратация – Уверете се, че болният винаги има вода под ръка или пасирани пресни плодови или зеленчукови сокове, за да навакса изгубените течности, дължащи се на повишената температура.

Мокри чорапи – Когато болният не може да заспи, накиснете чифт памучни чорапи във вода, обуйте ги и отгоре обуйте вълнени. Това ще намали малко температурата. Може също да сложите чорапи в оцет, разреден с вода.

Билков чай ​​– 2 супени лъжици листа мента, 2 чаени лъжички цвят бъз, 2 супени лъжици цвят бял равнец. Направете тази смес от сушени билки и запарете 1 чаена лъжица в чаша (200 мл) вряла вода. Оставете да изстива 5 минути, прецедете и пийте.

Хомеопатичните лекарства – Viburcol, силно се препоръчва от някои майки. Консултирайте се с вашия лекар хомеопат за други средства за защита.

Витамин С – за подсилване на имунната система. По една ампула на ден се взема поне 7 дни. Ако детето или вие обичате разтворими таблетки, те са полезни, тъй като хидратират организма.

Счукан кромид лук – слага се на ходилата отдолу и се обуват стари памучни чорапи, тъй като мирише. Много ефикасен народен лек при треска.

Яйчен белтък – накиснете две парчета плат в яйчен белтък, поставете отдолу на краката и покрийте с чорапи.

Слънцето и чистия въздух – Ако времето е хубаво, седнете вие или болното дете на балкона с хубава книга в ръка и голяма чаша вода до вас. Не се излагайте на силно слънце, все пак.

Комбинирайте няколко капки етерично масло от лайка, лавандула, мащерка с малко количество вода в спрей бутилка. Напръскайте болния по гърдите, гърба, краката и ръцете. Пазете лицето и очите. Ако детето не е алергично, може да се ползва безпроблемно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *