Какви са последните новости в медицината срещу рака на гърдата?

Темата е много актуална през последните години, защото тази коварна болест отнема много човешки животи. Но в същото време не трябва да я приемаме като присъда, а да се борим с нея. Ще започнем темата с една обнадеждаваща новина.

Надеждата стимулира учените да търсят лекарство против онкологичните заболявания. Сега тяхното внимание е привлечено от прасковите и сливите. По данни от лабораторни тестове, проведени в Тексаския изследователски център, екстракти от праскови и сливи могат да убиват раковите клетки. Благодарение на тях може да бъде победен ракът на млечната жлеза.

Както заявяват учените, те проучили фенолните съединения – нали точно те отговарят за унищожаване на раковите клетки. Химиотерапията, прилагана борбата с рака на млечната жлеза, оказва редица странични ефекти. Освен това понякога наред с рако­вите убива и здравите клетки. Докато екстрактите от праскови и сливи са много по-слабо токсични. Те са насочени към блокиране именно на болните клетки при рака на гърдата.

Ръководителите на изследователската група проу­чили антиоксидантите, Влизащи в състава на различни видове продукти. След това избрали най-действените сортове и проучили свойствата им относно борбата с рака на гърдата. Извлекът от тези сортове убивал раковите клетки, без да засяга нормалните. Всичко това се случило благодарение на фенолните съеди­нения, влизащи в състава на прасковите и сливите. Такива съединения се съдържат и в други костилкови плодове. Но с най-голяма концентрация са именно в прасковите и в сливите.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *