ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ph-диетата дава най-добри резултати

Диетата на американския диетолог Робърт Йънг е предпочитана от Дженифър Анистън

alkaline-diet

Не са малко холивудските знаменитости, които поддържат телата си и правят добро на здравето си с алкалната диета. Тя стана популярна и благодарение на диетолога Робърт Йънг. В последствие някои от методите на доктор Йънг бяха компрометирани, но това съвсем не означава, че няма да повторим още веднъж: АЛКАЛНАТА ДИЕТА ДАРЯВА ЗДРАВЕ И ВЕЧНА МЛАДОСТ.

В следващите редове няма да стане дума за режими и пропорции. За съвременните хора, които не са спазвали този режим, е достатъчно дори и само да свикнат първо с мисълта за алкално-киселинния баланс, и чак след това да започнат да го спазват.

Правилен баланс

Главната цел е поддържането на киселинно-алкален баланс в организма. Американският диетолог Робърт Йънг в книгата си The рН Miracle („Чудото рН“) подробно разказва за връзката между киселините и алкалните вещества в организма и как трябва да се храним за добро здраве и красота. Смята се, че нормалният киселинно-алкален баланс трябва да е в границите от 7,37 до 7,45 рН (в такива единици се измерва киселинността на стомашния сок). Дори промяна от 0,5 единици в едната или в другата посока може да има фатални последици. За щастие организмът ни е съвършен механизъм, който поддържа правилното равновесие-разбира се, ако не му пречим.

Хранене

Хранителните продукти имат киселинна или алкална среда. Оптималното съотношение на продуктите, които попадат в организма ни, е 70-80% алкални и 20-30% киселинни. Ако количеството киселини превишава допустимата норма, в тялото започват сериозни проблеми, сред които камъни в бъбреците и диабет. Разбира се, някои диетолози са скептични и посочват, че всеки организъм има своите характерни особености. Киселинно-алкалната диета се препоръчва по-скоро като метод за временно регулиране на правилната дейност на организма, а не като постоянен режим.

Основният принцип

Всички продукти се делят на киселинни или алкални.

домати, зеле, маруля, чесън, зелени подправки, лук, чушки, цвекло, тиквички, пресни картофи, целина, зелен фасул, плодове, горски плодове (с изключение на боровинки), ядки, тиквени и слънчогледови семки, сусам, ленено и конопено масло, морски водорасли, кафяв ориз, мазна риба (сьомга, скумрия, пъстърва).

Към киселинните продукти се отнасят: всички продукти от животински произход, морските продукти, риба (с изключение на вече споменатите мазни риби), всички млечни продукти, яйцата, захарта, хляба, полуфабрикатите, fast food-a. Вместо кафе и черен чай се препоръчва да се пият фрешове, зелен чай и чай от джинджифил.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *