Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с афтите?

Тези малки ранички по устната лигавица са болезнени, но безопасни.

aftiАфтите се появяват най-често по вътрешната страна на бузите, езика, небцето и венците. Те не са инфекциозни образувания, тоест не са заразни. Може да се дължат на консумацията на определени храни или да са признак за спад в имунната защита при стрес, липса на витамини или вид терапия.

Какво да направим най-напред?

Сменете четката си за зъби с нова, по-мека. Ако имате зъбна протеза, проверете дали не притиска или търка венеца. Избягвайте някои храни като орехи, ананас, киви и шоколад, които благоприятстват появата на афти. Яжте бавно, дъвчете добре. На закуска консумирайте желе от дюли и завършвайте всяко хранене с ментов чай, поръсен с малко канела на прах.

Фитотерапията помага

Правете промивки на устната кухина с течен екстракт от невен и ехинацея – разтваряйте по 30 капки от всяка билка в половин чаша вода. Повтаряйте процедурата три пъти дневно. Самите афти можете да мажете с гел от алое вера, който има заздравяващо действие.

Хомеопатия срещу болката

Три хомеопатични продукта са ефикасни срещу болката и възпалението при афти – Боракс 5 СН, Кантарис 5 СН и Апис 7 СН. Взимайте по 2 гранулки от всеки три пъти дневно.

Повече витамини

Хроничните афти понякога са сигнал за намалена имунна защита на организма. Взимайте хранителни добавки в продължение на един месец. Най-добрата комбинация е от витамини А, В, С и Е заедно с минерали с антиоксидантно действие – цинк, селен, калций, магнезий.

Изследвания

Ако афтите се повтарят често, лекарят може да препоръча кръвни изследвания, за да се изяснят причините. В някои случаи те се коренят в болестта на Крон или болестта на Бехчет (възпаление на кръвоносните съдове).

Домашни средства

В продължение на 3 минути дъвчете зърно карамфил между храненията. Ако не страдате от хипертония, можете да опитате същото и с парченце сладник (сладък корен).

Какво да ядем и какво не при проблеми със зъбите?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *