Отвари с цват от теменужки и богородичен косъм срещу себорея

Накиснете 30 грама цвят от теменужки и листа от теменужки в половин литър студена вода за 24 часа. След това кипнете, прецедете и оставете да изстине. Косата се мие редовно с течността.

Варете 50 грама семена от лупина, 30 грама листа от богородичен косъм, 30 грама върбови кори в 1 литър вода в продължение на десет минути. Косата се измива, като силно се масажират корените и космите. Процедурата се прави 2 пъти седмично вечер.

Запарете 30 грама изсушени листа от кестен в половин литър вряща вода, оставете да кисне десет минути и прецедете. Със запарката всеки ден се натриват корените на космите.

Варете 50 грама листа от чемшир, 30 грама корени от репей, и 50 грама корени от сапунче в 1 литър вода в продължение на десет минути. Косата и кожата на главата се разтриват всяка вечер в продължение на няколко месеца.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.