Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 рецепти за сок, които ще върнат главата ви на мястото

Умора, стрес, високо кръвно, ниско кръвно – причините за световъртежа са много

сок Предлагаме ви рецепти за 4 сока, които ще върнат главата ви на място.

Сок, подпомагащ работата на сърцето

Съдържа вит. А, С, Е, В6, магнезий, ниацин.

Състав: 125 г прясно цвекло, 125 г листа от кресон (може да се замени с магданоз), 125 г червен лук, 250 г моркови, 1 скилидка чесън.

Научно доказано е, че ако де употребяват достатъчно витамини С и Е и при това умерено, но редовно се тренира, можете да удължите живота си с 10 години! Тази стратегия помага на работата на сърцето и съдовете. А предлаганият сок е отличен източник на нужните вещества.
Заради аромата на някои от съставките напитката може да се приема след вечеря. А ако нямате проблеми със стомаха, миризмата трябва да изчезне след 15 – 20 мин.

Сок при махмурлук

Съдържа витамините А, С, магнезий,
калий, селен.

Състав: 125 г папая; 2 портокала, 1 средна краставица.

Папаята успокоява нервната система, краставицата помага за извеждането на токсините и дава на тялото течностите, изгубени по време на купона. Портокалите ви снабдяват с вит. С, необходим за детоксикацията. Селенът също е известен със защитните си свойства.

Главната причина за махмурлукът е загубата на течности. Сокът трябва да се редува с големи порции чиста вода.

Сок срещу повишено кръвно налягане

Съдържа вит. С, калий и цинк.

Състав: 250 г киви (с кората), 1 средна краставица, 1 с.л. зърна от нар (да се изцедят, а не да се сложат в готовата напитка).

Главните причини за повишеното налягане са тромбите и запушените артерии. Стените на съдовете се уплътняват и вече не са така еластични. Много подходящ е вит. С, който помага на тялото да изработва колаген, повишаващ еластичността на съдовете. Друга причина за замърсяването на артериите са окислителните процеси, с които също се бори вит. С. Този забележителен витамин разрежда кръвта, което помага за по-добрата й циркулация. Калият в кивито също понижава кръвното налягане.

Сок срещу стрес

Съдържа вит. А, С, магнезий и калций.

Състав: 50 г стъбла от целина, 50 г копър (може да се замени с кориандър или спанак), 125 г салата, 125 г ананас, 1 ч.л. ситно нарязани листа от естрагон (може и без тях, те се посипват върху напитката, а не се изстискват).

Ще трябва да ви огорчим: този сок няма да направи живота ви по-малко напрегнат. Там вие сте си господар. Но затова пък съставките на сока помагат на тялото да се отпусне, а антиоксидантите запазват клетките, в това число и нервните (доколкото е възможно това).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *