Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко неща, които със сигурност не знаете за конопа

Конопът е една от най-здравословните и най-потенциално доходоносни култури, които могат да се отглеждат в промишлен мащаб. За съжаление, на земеделските производители е забранено да отглеждат коноп, без специално разрешение.

konopКонопът е здравословна храна

Конопеното семе е богато на лесно смилаеми протеини, здравословни омега мастни киселини и е естествено без глутен. Семето е вкусно, което го прави приятно допълнение към хляб, шейкове и салати. Семето е също с много високо съдържание на витамин Е, който е важен хранителен елемент за кожата и здравето на косата.

През 2014 г Университетът за проучване в Севиля намери в конопеното масло съдържание на стероли, като линоленова киселини, които могат да понижат холестерола и съдържат важни омега-3 мастни киселини. Тези съставки могат също да предотвратяват коронарна болест на сърцето. Изследователите са на мнение, че тези констатации могат съществено да повлияят на фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост.

Универсалността на конопа

Конопът може да се използва и в други отрасли. Например, той се използва в „интериорните панели на автомобилни врати, в „устойчив строителен материал за зелени домове, в батерии, и при производството на коли.“ Колата от марката Лотус е направена от конопени био композити. Конопът се използва също и в шивашката промишленост. За него се изисква по-малко пестициди и хербициди,  отколкото при отглеждането на памук, която е една от най-химично-интензивните култури, използвани за текстил.

5 факта за марихуаната и ползата от нея

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *