Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ароматните пръчици увеличават риска от рак

Ароматните пръчици може да се ползват на открито и сравнително рядко, за да се предпазим от вредното им въздействие

ароматни пръчици Учени от Университета в Южен Китай направили проучване върху китайски хамстери и щамове на бактерията салмонела. По този начин те искали да разберат колко е опасно използването на ароматни пръчици. Изследователите са на мнение, че ароматните пръчици са по-вредни от дима на цигарите, пише The Daily Mail.

Експертите са изследвали 2 вида ароматни пръчици. И двата вида са били направени от сандалово дърво и дърво, което се нарича Каламбака. Димът от ароматните пръчици съдържал 64 съединения. Някои от тях били дразнещи, други били относително безвредни. Въпреки това, отделните компоненти, които излизали заедно с дима от ароматните пръчици, са силно токсични.

Учените сравняват ефектите от дима на пръчиците и дима на цигарите. Няма спор, че димът от пръчиците е по-вреден. Този дим има повече мутации, свързани с рака.

Според изследователите, димът на пръчиците се състои от малки частици, които лесно се вдишват и предизвикат възпаление. Специалистите съветват да не се използват ароматните пръчици от хора с белодробни заболявания и тези, които имат малки деца.

Най-интересното е, че предупреждението за опасностите от ароматните пръчици идва от страните-производителки. Така например тайландски учени алармират, че честата употреба на ароматни пръчици може да предизвика астма у малките деца.

Ароматите на пръчиците са направени от растителни материали, например, от кора на дърво, смоли, корени, цветя и масла. Изгарянето на тези неща образува вредни вещества като бензен и полициклични ароматни въглеводороди. Ето защо е налице ясна връзка между въздействието на тези съединения върху хората и последващото развитие на онкологични заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *