Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Анхедония – сериозното заболяване, което не забелязваме

Това е основният признак на тежка форма на депресия

Напоследък сякаш все по-голяма част от обществото пада в жертва на анхедонията, а най-страшното е, че дори не осъзнава проблема.

В наши дни анхедонията се приема като един от основните симптоми на тежката форма на депресия. Казано с други думи, хората, които страдат от това заболяване не изпитват никакво удоволствие от живота, дори и в моментите, в които им се случва нещо приятно.

При страдащите от анхедония мозъчните центрове не реагират по възприетия нормален начин.
Един от най-ярките и показателни примери е когато майката си играе с бебето, без да изпитва радост.
При все,ч е в днешно време депресията се преекспонира доста, тя е изключително опасно състояние, което ако не бъде лекувано навреме и адекватно, може да доведе до самоубийство.

Това е основният признак на тежка форма на депресия
Това е основният признак на тежка форма на депресия

Хората, страдащи от този проблем могат да бъдат разпознати доста лесно – обикновено отношението им към живота като цяло и случващото им се, е буквално плоско. Те не реагират адекватно на нищо от онова, което се случва около тях, дори и на радостта на хората, които обичат.
Учените от години провеждат изследвания, с помощта на които да установят кои точно области на човешкия мозък са свързани с депресивните състояния и в частност с анхедонията.

Голяма част от медиците използват магнитния резонанс за провеждането на тези изследвания като се опитват да уловят промените настъпващи в него чрез сканирането му.
Не си мислете, че тези хора ходят с увиснали носове, влачейки се по улицата, дори напротив – те непрестанно търсят положителна емоция около тях. Често пъти обаче това търсене води до сериозни грешки, защото търсят емоциите на места, на които не трябва, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *