ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Летните гъбички не са само по краката

През този сезон рискът от гъбични заболявания е особено голям

гъбички За разпространението на гъбичките са виновни честите посещения на плажовете и къпането в замърсените морски води. Лошото е, че гъбичките не ограничават нашествието си само по краката и ноктите, но се размножават също върху и в половите органи, както и в устната кухина.

Начините за лечение на гъбички са много. Поради упоритият им характер е за предпочитане да се доверите на медицината. Когато става дума за превенция добра работа вършат рецептите от народната медицина, а така също и начина на хранене.

Най-добрата превенция срещу гъбички са пробиотиците. Така че ако не консумирате достатъчно продукти, богати на тях през отпуската, не забравяйте поне да ги приемате като добавка. Това ще подобри чревната флора, а именно от стомаха тръгват повечето гъбични инфекции.

Друг силен агент срещу микози е кокосовото масло. По една чаена лъжичка дневно като заместител на олио при приготвяне на яйца например или просто намазано на филия ще ви спаси от инфекции. Много ефективно масло срещу инфекции е и това от риган. То се предлага и като хранителна добавка на капсули и е удобно да бъде приемано дори когато сте на път.

Вече съществуват и различни вагинални препарати като превенция за развитие на микози. Добре е все пак да се консултирате със специалист преди използването им и да изберете вариантите за поддържане на балансирана вагинална флора, а не тези, които се използват при наличие на силна инфекция. Самолечението без необходимост също може да провокира проблеми.

Червената боровинка е доказан като силен агент срещу пикочни инфекции и е изключително полезен при жените, предразположени към цистити. Може да се консумира в естествен вид, най-често изсушена, на сок или като добавка. Тя подсилва имунитета и подобрява функцията на бъбреците. Освен това се смята, че има благоприятен ефект и за превенция от сърдечносъдови заболявания. Ако предпочетете да я приемате под формата на сок, винаги избирайте биовариант без добавена захар. По принцип намаляването на консумацията на захар също е неизменна част от превенцията на гъбичните инфекции. Билкарите препоръчват и всекидневно приемане на отвари от ехинацея, репей или карамфил.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *