Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бум на анемия у нас: Яжте тези храни, за да се предпазите

Анемия е сериозно заболяване, при което нивото на хемоглобин (червени кръвни телца) пада под определена норма

Когато кръвта на един човек не е силна, той започва да губи тегло, няма апетит, става муден и без енергия.

Анемията рафлектира върху мисловната дейност, върху общото здраве на целия организъм, защото кръвта е онази субстанция, която подхранва организма с най-важните съставки, а също така разнася кислород и отнася отпадъчните продукти от клетките.

За появата на анемия причините могат да бъдат множество – от наследственост през кръвозагуба, нерационално хранене до прием на некачествена храна.

анемия храни
За да се предпазите от анемия, хранете се здравословно

Когато става дума за наследственост, тя ще се прояви така или иначе в даден момент, защото тялото е било обременено.

Но всеки може да се предпази от анемия, когато се храни здравословно. През лятото това е изключително лесно и напълно възможно.

За да не получите анемия трябва да избягвате нездравословните храни, пълни с консерванти и химии, които увреждат и кръвотворната способност на организма.

За предпазване от анемия е важно да се ядат храни, богати на желязо. Това всички зеленчуци, които са зелени – лапад, спанак, коприва, листа на цвекло.

Не забравяйте червеното цвекло. Него можете да го приемате настъргано на салата с моркови, ряпа, добавка към прясно зеле или към зелените салати от китайско зеле, салата айсберг, марули.

Пийте пресен сок от червено цвекло, който сте изцедили с помощта на вашия домашен уред, но не трябва да го пиете непосредствено след изцеждане, както правите с останалите плодови и зеленчукови сокове.

Необходимо е да изминат поне 2 часа, за да може от пресния сок да се изпарят онези летливи вещества, които довеждат до гадене, световъртеж, падане на кръвното, замъглено зрение  или повръщане.

След това пийте поне по 1 чаша сок от цвекло, което промива организма, подсилва го, а засилената имунна система и кръв са гаранция за сила и енергия.

Хората, предразположени към анемия трябва да ядат печен телешки дроб.

Всички храни, богати на витамин С – червени, жълти и оранжеви плодове и зеленчуци, също са полезни за силен организъм и против анемия.

ХЕМОАКТИВ – за повишаване на хемоглобина

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *