Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Портокаловите кори имат важни лечебни свойства!

Портокаловите кори винаги са били ценени заради лечебните си свойства. Не изхвърляйте кората на портокала, след като го обелите. Преди да започнете да го белите го измийте старателно с топла вода. За предпочитане е плодовете да са биологично чисти. Ето и ползите от обелките.

kori portokalПонижават холестерола

Почти Всички антихолестеролни вещества на портокалите се намират в обелките. Хесперидинът, една от съставките на портокаловата кора, помага да се борим с лошия холестерол в кръвта, който води до натрупване на плаки по стените на кръвоносните съдове, които пък, от своя страна, могат да ги запушат. Затова помислете да включите портокалови кори от био продукти в храненето си. Така ще намалите нивото на лошия си холестерол.

Предпазват от рак

Двете съставки на портокаловата кора, тангеретин и нобелетин, се борят срещу свободните радикали, които лишават здравите клетки от кислород. Те възпрепятстват растежа и деленето на канцерогенните клетки. Консумирането на портокалови обелки намалява риска от рак на кожата или на белите дробове.

Предотвратяват дихателните проблеми

Антиоксидантите на портокаловите кори, сред които е и витамин С, мощен имунен стимулант – помагат да се предотвратят много дихателни заболявания като бронхит, хрема, астма и грип. Варете портокаловите кори 15-20 минути във вряща вода, после пийте отварата.

Улесняват храносмилането

Портокаловите кори са богати на хранителни фибри. Те съдържат четири пъти повече фибри от портокала. В 100 г портокалови обелки има 10,6 г фибри. Портокаловите кори се борят със синдрома на раздразненото черво исподуванията на стомаха. Те стимулират храносмилането. Пектините, които съдържат, се справят успешно с констипацията.

Облекчават стомашните киселини

Ако страдате от такива, портокаловите кори са чудесно естествено и ефикасно лекарство. Те съдържат активна съставка, която облекчава болките, провокирани от киселините. След хранене дъвчете портокалова коричка, за предпочитане биологично чиста, и веднага ще почувствате подобрение.

Това не е боклук! 6 начина да използвате целите плодове и зеленчуци

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *