ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Психотерапевтът Рюдигер Далке обяснява защо се появяват кожните болести

Немският лекар и психотерапевт Рюдигер Далке смята, че кожните болести възникват заради стремежа на човека да се изолира от света

Ruediger_Dahlke За да се разбере причината за болестта, задайте си следните въпроси.

1. Не се ли изолирате прекалено от околния свят?
2. Как сте с контактността?
3. Не криете ли потиснато желание за близост?
4. Кое е онова нещо у вас, което иска да пробие черупката си, за да го забележат?
5. Какво в действителност не ви дава спокойствие?
6. Не се ли обричате на изолация?

Далке твърди, че след като осъзнаете, че проблемът с кожата ви е резултат от собствения ви страх или потиснати емоции, е абсолютно неправилно да се опитвате колкото се може по-бързо да се освободите от него. Правилното поведение според Далке е да приемете себе си такъв, какъвто сте. Той твърди, че всяко явление се неутрализира за сметка на противоположно. Хармонията и равновесието са ключът към решаването на проблемите и постигането на щастие. Безпокоящият симптом ще изчезне, когато стане безразличен на пациента.

Изследвания и наблюдения потвърждават, че мислите оказват физическо въздействие върху всички главни органи чрез автономна нервна система, както и чрез ендокринната и имунната система. Като една от причините за кожните заболявания може да се смята вътрешният „конфликт, трудностите в общуването.

Важен аспект е и ефектът на внушението – хората с кожни проблеми още от малки са силно привързани към външната красота и чистоплътност, което им се внушава от родителите. Случва се родителите да поставят условие, че ако детето се цапа и е мръсно, няма да го обичат. В резултат сработва принципът на холистичната психология: човекът се лишава от това, към което е прекалено силно привързан — т.е. от красотата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *