Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Веган диета вае перфектно тяло и прочиства храносмилателния тракт

Лятото е идеалният сезон за диети, които изключват меса, млечни или други животински продукти от менюто си. Причината е, че в горещините те допълнително натоварват организма ни и го затрудняват в обработката на храната. Междувременно това е времето, в което пазарите са претрупани със сочни и свежи плодове, зеленчуци, билки, ядки и семена. Храненето с подобен вид продукти е разновидност на строгата вегетарианска или веганска диета с ниско съдържание на мазнини. И ако постоянното въздържане от месо, риба, мляко и млечни продукти има своите доказано негативни ефекти върху организма, то едноседмичната диета, която изключва тези храни, оказва доста позитиви върху тялото, пише в. „Телеграф“. Само за няколко дни можете да постигнете секси фигура и да смъкнете до 4 килограма от теглото си. Освен това режимът помага изключително много за прочистване на храносмилателния тракт и подобрява жизнения тонус и укрепването на имунната система.

Свежест
Тази храна извежда от организма токсините и понижава риска от сериозни заболявания. Експертите казват, че добре балансираната вегетарианска диета трябва да включва ядки и пълнозърнести храни – те са големи източници на аминокиселини. Зелените продукти като спанак, маруля и броколи пък са богати на калций. Източникът на витамин В12 са животинските мазнини, по време на диетата можете да ги замените със

Много известни дами също залагат на веган диетата - Бионсе е една от тях
Много известни дами също залагат на веган диетата – Бионсе е една от тях

зърнени закуски и соеви напитки.

Спанакът, фасулът и сушените плодове пък могат да заменят черния дроб и жълтъците, които са богати на желязо. Наред с предимствата обаче всяка диета си има и своите недостатъци. Има хора, чийто организъм не е пригоден за подобни промени, така че е добре да се посъветвате с лекар и диетолог, преди да предприемете каквито и да е действия. Освен това не трябва да забравяте, че можете да прекъснете режима по всяко време, ако не се чувствате добре. Това е важно, тъй като настоящите горещини могат да окажат неблагоприятен ефект върху състоянието ви и една диета да допринесе негативно.

Резултат
Начин да се предпазите от това е приемът на огромно количество течности. Всъщност, когато говорим за отслабване и хранителен режим, водата винаги намира ключово място в крайния резултат. Около 1,5 литра дневно е напълно достатъчно. Друго важно за успеха на диетата е да не ядете след 20 ч. вечерта. Всъщност правилото е да дадете най-малко 4 часа на храносмилателната ви система да преработи храната, която сте изяли в края на деня. Третата точка, която ви гарантира ефективност, са калориите, които приемате ежедневно. Хубаво е да не прекалявате със сладките и висококалоричните продукти, както и да ядете умерено и здравословно. Избягвайте да употребявате захар, тестени изделия и шоколад. Те не са забранени, но колкото по-малко си позволявате, толкова по-доволни ще бъдете на финала. Употребата на алкохол по време на диетата също не се препоръчва. За сметка на това обаче можете да пиете фрешове от сутрин до вечер. Хубаво е да разнообразявате менюто си и да хапвате различни неща за обяд и за вечеря. Ако обаче не можете да си го позволите, не е проблем да дублирате вечерята с обяда. Добре е в менюто си да прокарате и тофу, защото то е отличен източник на протеин, особено за вегетарианците.

Понеделник
Закуска:
Кафе и плодове по ваш избор
Обяд:
Ориз с гъби
Вечеря:
Пълнени чушки

Вторник
Закуска: Зърнена закуска (използвайте соево мляко)
Обяд:
Яхния с картофи
Вечеря:
Спагети

Сряда
Закуска:
Макарони
Обяд:
Зелена салата
Вечеря:
Пържени картофи

Четвъртък
Закуска:
Ядки по ваш избор
Обяд:
Палачинки
Вечеря:
Боб

Петък
Закуска:
Мюсли (използвайте соево мляко)
Обяд:
Плодова салата
Вечеря:
Грах или леща

Събота
Закуска:
Сладолед
Обяд:
Броколи или аспержи
Вечеря:
Баничка със спанак

Неделя
Закуска:
Бадеми
Обяд:
Препечени филии (пълнозърнест хляб) с чесън и домат
Вечеря:
Зелева яхния

Билков продукт за здравословно отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *