Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народна медицина при болки в тила

Причините за болките в тила са многобройни. Най-често срещаната сред тях е лошата позиция на тялото, обикновено на бюро, пред екрана на компютъра, или пък по време на сън. Възможно е да се появи и при практикуването на някой спорт след усукващо движение на главата. Сред останалите причини са недостиг на някои хранителни вещества, притискане на нерв, фибромиалгия и т.н. Обикновено проблемът не е сериозен и може лесно да се повлияе чрез естествени методи. Така се избягват рискът от разпространение на болката по раменете, главоболието, схващането на врата и трудностите при преглъщане.

bolki v tilaТорбичка с лед

Ледът е най-простото средство срещу болките във врата. Студът намалява възпалението и успокоява болката. Можете да използвате опаковка замразен грах, той като зрънцата удобно обхващат болезненото място.

Ако използвате кубчета лед, сложете ги в найлонов плик, увийте плика с хавлиена кърпа и я поставете за не повече от 15 минути на тила. Повторете процедурата три пъти в рамките на едно денонощие. Никога не поставяйте леда директно върху кожата!

Магнитолечение

Нано-магнитната турмалинова яка Биомагнетик пауър /BIOMAGNETIC POWER/ осигурява магнитна подкрепа при дискомфорт на опорно-двигателния апарат и спомага за намаляване на стреса. Яката поддържа врата, главата и подпомага движението. Четири активни компонента работят за бързото облекчаване на дискомфорта в засегнатите участъци. Турмалиновата яка обединява 4 високотехнологични съставки, които имат специфична структура и действие. Прочетете повече като последвате линка.

Хидротерапия

Водният душ може ефикасно да облекчи схващането и болките. Той въздейства със силата на струята и с температурата на водата. Топлият душ ускорява кръвообращението и отпуска схванатите мускули.

Насочете струята към болезнения тил за около 3-4 минути. След това редувайте топъл и студен душ в рамките на 30-60 секунди. Повторете процедурата толкова пъти, колкото е нужно. Внимавайте през това време тилът ви да е в право положение.

Соли за баня

Потърсете такива, които намаляват стреса и нервното напрежение. Магнезиевият сулфат действа отпускащо на мускулите, намалява подуването и болката.

В топлата Вана добавете 250 мл подходящи соли и се отпуснете във водата за 15-20 минути. Правете това всеки ден, докато болките напълно изчезнат. Ако страдате от сърдечносъдови проблеми, хипертония или диабет, консултирайте се с лекар, преди да използвате соли за баня. В някои случаи те са противопоказни.

Ябълков оцет

Той е мощен антиоксидант и противовъзпалително средство, което бързо въздейства при болки в тила.

Напоете хартиена салфетка с ябълков оцет и я поставете върху врата. Оставете я там за 2 часа. Повтаряйте процедурата всеки ден до изчезване на болката.

Можете също да добавите 2 чаени чаши ябълков оцет към топлата вода във ваната.

Маточина

В случай, че болките 6 тила се дължат на недостиг на калций и калий, маточината може много да помогне. Тя поддържа костите и ставите в добро състояние.

Запорете 1 ч.л. суха маточина с 1 чаена чаша вряла вода. Пийте два пъти дневно.

Използвайте тези съвети, за да спите по-добре!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *