ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доц. Милена Станева дава съвети на хората с разширени вени

Често пъти много хора не си дават сметка, че появата на разширени вени се превръща в изключително сериозен проблем, казва доц. Милена Станева

Функцията на вените е през тях да протича онази кръв, която трябва да премине през белите дробове и през бъбреците, за да се окисли – пречисти и зареди с кислород.

През човешкия организъм преминават около 7 000 л. кръв в рамките на 1 денонощие от най-ниската точка на тялото – петите до най-високата – върха на главата и мозъка.

Когато вените са еластични и здрави, кръвта се движи много добре и с определена скорост.

Когато се появят разширени  вени, особено по краката, изтласкването на кръвта нагоре става доста по-трудно и бавно.

Необходимо е лечение. Съвременната медицина е напреднала толкова много, че и лечението на разширени вени става лесно, бързо и без болка.

razshireni-veni
Доц. Милена Станева дава полезни съвети  при разширени вени

Доц. Милена Станева напомня, че операции на вените не трябва да се предприемат през лятото. Причината е в топлото време, което довежда до разширяване на всички органи, включително и вените.

Най-доброто време за провеждане на подобни интервенции е есента, зимата и ранната пролет.

За да се предпазите от появата на разширени вени, трябва да се движите максимално повече.

Най-уязвими са хората, които по цял ден работят седнали или онези, които са прави на едно място.

Изключително подходящо физическо натоварване се получава, когато бягате, карате колело, плувате или дори правите продължителни разходки, но по стръмен наклон, за да има напрежение в тялото.

Без значение дали сте седнали или прави, добре е на всеки час – час и половина да правите разходка поне за 5 минути, за да подобрите вашето кръвообръщение, коментира доц. Милена Станева пред 24 часа.

Ако това не е възможно, направете едно елементарно упражнение с ходилата. Седнете удобно с цяло ходило на пода. Вдигнете петите на горе, докато останете на пръсти. Стегнете мускулите на прасеца и задръжте няколко секунди.

След това стъпете на петите като вдигнете пръстите нагоре. Отново ще усетите напрежение  в прасците.

Повторете 5-6 пъти.

Това упражнение е удобно ако пътувате продължително време в автобус или в самолет.

Хората с разширени вени е важно да носят ластични чорапи, които стягат вените. Особено полезни са наномагнитните чорапи BIOMAGNETIC POWER.

Можете да се доверите и на Венотон S.

Доц. Милена Станева съветва пациентите с разширени вени да мокрят своите крака през лятото от глезените до колената със студена вода, която свива кръвоносните съдове и облекчава болката.

Страдащите трябва да пият големи количества вода – поне по 2 литра дневно, както и да бъде намалено количеството на солта – натриев хлорид.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *