Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение с тиквени семки – рецепти

Отделителна система

Ако по тялото започвате да наблюдавате възпаление в областта на слабините, това е първият знак за болест на отделителната система. За лечение на възпалителни процеси белените сурови тиквени семки трябва да се разбъркат заедно с конопени семена в съотношение по една супена лъжица и да се приемат два пъти дневно, преди хранене. Например смлени в блендер с кисело мляко.

Подобен лечебен ефект има и отварата от тиквени семки. Трябва да бъдат смачкани 100 грама сурови белени тиквени семена и 100 грама ленено семе. Варят се в продължение на два часа в 1 литър вода на слаб огън. След охлаждане се използва за компреси върху подутините на тялото.

tikveni semkiЗаболявания на бъбреците и пикочния мехур

Списъкът включва също и заболяванията цистит, хроничен хепатит, холецистит. Ефективно средство срещу тези заболявания винаги е била следната рецепта. Сурови белени тиквени семки 50 грама се смилат, добавя се 1 лъжица мед или кленов сироп и 80 мл вода. Взема се преди ядене по една чаена лъжичка.

Почистване на тялото

Тиквените семки са известни със своите слабителни свойства. Те са много ефективни при лечението на газове, което показва сериозно замърсяване на организма. Няколко приемания на смлени сурови тиквени семки ще помогне да отървете от тялото си от всякакви токсини, включително вредни метали като олово. Високото съдържание на фибри в кашата нормализира нивото на кръвната захар. Затова лекарите и традиционните лечители постоянно съветват диабетиците да ядат такава каша.

Нормализиране на теглото

Хората, страдащи дистрофия, често изпадат в отчаяние и се отказват от лечението, защото съвременните методи са неефективни и скъпи. Преди няколко века нашите предци са се научили да се справят с тази болест – те преди лягане са пиели отвара от тиквено семе, която е подготвена с мляко. В резултат на това хората веднага заспивали, метаболизмът им се забавя, и на сутринта се събуждали с вълчи апетит.

Връщането на здрав вид на кожата

Маслото от тиквено семе има овлажняващ ефект, така че е необходимо да се взема от хора, които страдат от проблеми на сухата кожа. Дори и само след една седмица употреба кожата става видимо по-здрава и по-еластична.

Лечение на кожни заболявания

Маслото от тиквени семена се използва също за лечение на различни кожни заболявания. Например, дерматит и екзема. Това масло се справя с последиците от изгаряния, рани и сериозни порязвания. Той има не само анти-бактериални, но също и регенеративни свойства.

 

12 причини, за да ядете тиквени семки всеки ден!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *