Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са билките за лечение на ишиас

Седалищния нерв е най-големият и най-дългият нерв в тялото. При възпаление на нерва (ишиас), имате следните симптоми: силна болка в гърба, сакрума и таза, намалена е мобилността и чувствителността в гръбначния стълб и краката.

ishiasЕто какви билки и рецепти се използват в народната медицина.

Ангелика. Баня с отвара от корените на ангелика помага да се отпуснат мускулите, облекчава болките в гърба, таза и долните крайници. В половин литър кипяща вода се слага 25 г натрошена билка. Оставя се най-малко 2 часа при стайна температура и след това се вари 5 минути. Прецеденият разтвор се излива във вана с умерено топла вода, в която се киснете. Тази процедура се извършва преди лягане най-малко 5 последователни дни.

Тинктура от корен на ангелика се прави за разтриване кръста на пациента. Една част смачкани корени се накисват с 5 части алкохол – водка, домашна ракия или медицински спирт. Оставя се 10 дни на тъмно място, след което се ползва за масаж на кръста. Можете да ползвате и пресен сок от растението, който е ефективно болкоуспокояващо и противовъзпалително природно средство.

Акация. Добри противовъзпалителни свойства има тинктурата от съцветието на акация. Тя служи като отлично средство за лечение на болките в гърба и краката. 50 грама сурови съцветия се накисват със 150 милилитра водка. Сместа се оставя да престои на тъмно място в продължение на 5 дни. Използва се два пъти на ден за масаж.

Мед. При възпаление на седалищния нерв в народната медицина се използва тази рецепта за мехлем. Вземете 200 милиграма течен мед и го смесете с 40 мл алкохол. Този мехлем се втрива върху възпалените места и се покрива с марля като компрес. Може да се използва и за масаж.

Черна ряпа. След горещата, релаксираща вана направете следните противовъзпалителни компреси. Смелете в каша 400 грама черна ряпа. Смесете я с 50 грама мед. Направете компрес на гърба на пациента с тази смес. Така легнете да спите. Правете тази процедура 7 дни подред.

Алое. Добре известно е, че алоето е ефективен народен лек за болки в гърба. Вземете чист сок от алое и масажирайте, където най-много болки чувствате.

За предотвратяване на ишиас трябва да поддържате активен начин на живот, да правите упражнения, да укрепвате мускулите на гърба. Когато водите заседнал начин на живот трябва често да правите упражнения и да раздвижвате тялото си. По време на остър пристъп на ишиас не се лекувайте самостоятелно и незабавно се консултирайте с невролог.

Край на болките в кръста и гърба!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *