Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Индийският готвач Пракаш Мишра разкрива защо индийската кухня е лечебна

Пракаш Мишра е готвач от Индия, а Индия е страната, в която се ползват много лечебни подправки, като куркума и джинджифил

готвач Познат е любителите на индийската кухня и източните ястия в България от близо 7 години в България. Има два ресторанта, участвал е и в някои популярните готварски предавания в родния ефир.

От страниците на „Рецепти за здраве“ Пракаш Мишра разкрива защо индийската кухня не само е вкусна и здравословна, но е и в състояние да лекува.

Индийският готвач казва, че най-важното в индийската кухня са подправките. Всички те са билки и помагат на здравето. Куркумата може да се сложи върху рана, и тя ще заздравее. освен това прави кожата здрава и гладка. При язви или други заболявания, свързани със стомаха, които са в състояние да направят малки рани или язвички, се пие мляко с куркума или с шафран. Шафранът е най-скъпата подправка в света и лекува очите. Слага се съвсем малко в млякото и се пие всеки ден. Джинджифилът помага за гърло. Реже се на филийки, слага се в микровълновата печка, след това се добавя малко мед и след два дни гърлото няма да боли.

Пракаш Мишра не обича да ходи често на лекар. Съветва и другите да не го правят. Лекарите изписват само химия.

Индийският готвач казва, че в Индия не предпочитат супите, но за сметка на това наблягат на салатите. И все пак той сподели, че една от най-популярните супи в Индия е супата от леща.

Ето как приготвя здравословната супа от леща Пракаш Мишра. Сварява се червена леща с куркума, пасира се и се оставя настрана. В тиган се слага кимион на зърна, чесън, домати на ситно и се прави нещо като лютеница. Добавя се пасираната леща, лимонов сок, пресен кориандър. Кориандърът помага за стомаха, при рани в устата, при лош дъх. И накрая се слага пречистено масло ги.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *