Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои всекидневни навици увреждат здравето на костите и ставите?

Сутрешното протягане може да е много приятно, но се оказа, че е вредно за здравето на гръбначния стълб

протягане Всекидневно извършваме предостатъчен брой механични действия, върху които не се замисляме. През годините сме се сдобили и с достатъчно вредни навици, които сериозно вредят на здравето. И тук съвсем не става въпрос за пиене на алкохол или пушене на цигари. Например носенето на чантата на едно рамо особено ако е тежка. Когато натоварването е само на едната страна се предизвиква постепенно изкривяване тялото. Това води до несиметричност в развитието на мускулите и поява на хронична болка.

Едва ли има човек, който да не обича да се протяга сутрин. Този несъзнателен навик крие риск за гръбнака. Проблемът е по-конкретно за дисковете между прешлените. Докато спим тези дискове се хидратират и при протягане се увеличава силата на натиск върху тях. Така бавно, но сигурно причиняваме увреждането им. Затова експертите, които се занимават с лечение на хроничната болка са на мнение, че сутрешния джогинг е най-добре да се случва след другите обичайни дейности за началото на деня – закуска, лек душ, оправяне на леглото и т.н. Между ставането от леглото и разтягането на тялото трябва да има поне 10 минути.

Хората, които спят по корем, много често се оплакват от болки във врата. Често те се съчетават с изтръпване, слабост, неприятни усещания в ръцете. Когато човек спи в тази поза, раменете, шията и главата са в особена позиция, при която се притискат нерви. Сменете положението на тялото и ще усетите как напрежението във врата постепенно ще намалее.

Честото дъвчене на дъвка може да възпали челюстните стави. Все пак тяхното предназначение е да участват в раздробяването на храната, а не да работят часове наред без прекъсване. Когато употребата на дъвка надхвърли общо един час дневно, мускулите при челюстите търпят свръхнатоварване, което провокира проблеми. Издават ги пукането и тракането. Недвусмислен сигнал, че трябва да изхвърлите дъвката, е появата на звук и болка откъм челюстните стави.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *