ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

2 лесни рецепти за лечение и профилактика на простатит

Простатитът е често срещано заболяване при мъжете

простатит При възпаление на простатната жлеза се наблюдават много и различни симптоми. Има болки в кръста и в долната част на корема, среща се и затруднено уриниране, чести позиви, парене и проблеми с ерекцията. Част от тях са характерни и при други заболявания на простатата, както и при възпаления на пикочния мехур и болезненост в мускулатурата на таза.

Посещението при уролог внася яснота при всеки конкретен случай. Специалистът ще назначи и необходимата терапия с лекарства.

Лечението обикновено се провежда с антибиотици. Помагат и билкови отвари с противовъзпалително действие, които са най-ефикасни в началния стадий на простатита. В почти всички случаи те са съвместими с назначената медикаментозна терапия, но консултацията с лекар е задължителна.

Ето една рецепта, която може да ползвате при начален стадии на простатит или за профилактика.

Смесете по 1 супена лъжица корени от пирей, стръкове камшик, стръкове полски хвощ, листа от леска, царевична коса, мента и дръжки от вишни. 2 супени лъжици от билковия микс варете 5 минути в 500 мл вода. Прецедете отварата и разпределете на 4 равни части. Пийте преди закуска, обяд, вечеря и нощен сън.

Има и друга подобна рецепта, при която се смесват равни количества стръкове полски хвощ, борови връхчета, плодове от хвойна, стръкове златна пръчица, листа от бреза, листа от малина и корени от пирей. 2 супени лъжици от сместа се варят 5 мин. в 1/2 л вода. Разделената на 4 части отвара се приема по същия начин както в предишната рецепта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *