Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Светли дрехи през лятото? Грешка!

Грешка ли са белите летни дрехи?
Грешка ли са белите летни дрехи?

Учени от Каталонския университет опровергаха старата максима, че най-безопасно е през лятото да се носят светли дрехи. Разбит е и митът, че най-добрият избор е бялата дреха.

Любителите на пастелните тонове са в повишен риск да развият рак на кожата, съобщават от medikforum.ru. Най-опасно е да носите бели и бледожълти дрехи, защото ултравиолетовите лъчи безпрепятствено преминават през тях – за слънцето това е все едно да сте голи. Най-защитена ще е кожата ви, ако се обличате в червено или тъмно синьо.

Испанците са достигнали до тези изводи след серия от експерименти. Те боядисвали памучни тъкани в различни цветове и проверявали способността на ултравиолетовите лъчи да прониква през платовете. Доказано: ако искате да си спестите риска от рак на кожата, избирайте си тъмни дрехи.

Който все пак не иска да следва този съвет и предпочита да запази в гардероба си светлите дрехи, може би трябва да се ориентира към дрехите от тъкани със специална ултравиолетова защита. Такива дрехи вече има в някои магазини и те са доста популярни сред спортистите и любителите на природата.

Изследователите напомнят и това, че през лятото е добре да се носят шапки и слънчеви очила и да се използват слънцезащитни кремове. Банските костюми да покриват максимално тялото и по принцип да се избират памучни и ленени материи.

Ултравиолетовите лъчи имат удивителна проникваща сила – не забравяйте, че те действат не само когато небето е ярко и слънцето лее високи градуси върху нас, но и в дните с плътни облаци. Бъдете предпазливи и в такова време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *