Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как ни разболява промяната на времето?

Има хора, които оздравяват, благодарение на промените на времето

време

Но има и такива, които времето ги разболява. Всъщност, при по-рязка промяна на температурите, повечето от нас се чувстват зле – обезсилени и замаяни. Ето как оказва влияние по-голяма част от онова, което се случва с времето.

Циклони и антициклони

Циклоните носят нестабилно време с вятър, дъжд, ниско атмосферно налягане. При норма 768 мм живачен стълб спадът от само 6-8 мм на ден намалява кислорода във въздуха, влажността се вдига над 80%. Тази промяна оказва влияние на хора с тромбози, с дихателни и сърдечни проблеми. Когато циклона отминава се усещат ревматични болки. Последни реагират астматиците.

Антициклонът е с високо налягане, с устойчиво и тихо време. Небето е чисто и вятър почти няма. Може да се каже, че такива дни, в които има антициклони, повечето хора се чувстват добре. Тихото, безветрено време е неприятно за хората, които имат алергии, защото точно тогава въздухът се насища с вредни вещества. Хубаво е тогава да не се излиза на разходка.

Влажност

За висока влажност говорим, когато тя е над 85 %. Високата влажност се понася зле както през зимата, така и през лятото. Високата влажност разболява сърцето през лятото, а през зимата страдат ставите и бъбреците.

Вятър

Силният вятър влияе на нервите и хората стават тревожни, появява се мигрена или депресия. Лекарите препоръчват да се
пият чайове от билки, които действат успокояващо – жълт кантарион, корени валериана, глог, мента.

Геомагнитни бури

Метеопатите реагират и на геомагнитните бури – на някои им призлява преди тях, на други – като преминат. Те също обострят хроничните болести и нарушават сърдечния ритъм.

Два вида слънчеви събития предизвикват бури. Около 30% са заради магнитни обла-
ци. Другите са от слънчев вятър. При максимална слънчева активност има облаци, а при минимална -вятър. Това обуславя и физиологичните реакции, вида и силата им.

Нарастват случаите на инфаркт на миокарда и смъртността от него, когато бурите са от магнитни облаци. А случаите на спиране на сърцето са повече в дните с бури от слънчев вятър.

И при висока, и при ниска геомагнитна активност организмът има адаптивни реакции. Във втория случай те са на нервната система и затова са оплакванията от главоболие, мигрена, замайване и депресия. Преди, по време и след бурите от вятър реагира сърдечносъдовата система. Това води до тромбози и повишено кръвно, а оттам и до риск от инфаркти и инсулти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *