Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

А вие знаете ли тези факти за човешката памет?

„За да запомним нещо ново, ние трябва да се отървем от старото“, казват учените, въз основа на данни от последните проучвания

памет С какво друго те решиха да ни изненадат?

Първо, паметта е необходимо да се „включи“. Оказва се, че за да запомним нещо не е достатъчно само да внимаваме.

Когато хората не очакват, че ще бъдат проверени, те могат да забравят новата информация на секундата, дори ако слушат внимателно.

Класическа музика подобрява паметта

Слушането на класически произведения повишава активността на невроните, свързани с ученето и паметта, и в същото време намалява активността на невроните, свързани с невродегенеративните процеси.

Това заключение беше направено от проучване, което показа как музиката влияе на синтеза на протеин в целия човешки геном.

Следобедната дрямка подобрява паметта пет пъти

Ако следобед дремвате за поне един час, ще увеличите своята памет поне пет пъти. Това е заключението, направено от изследователи след специален експеримент.

Две групи от индивиди са били помолени да запомнят двойки от несвързани помежду си думи. Първата група дремнала за 45-60 минути, а втората през това време гледала видео клипове.

След това било установено, че първата група запомнила много по-лесно думите, за разлика от втората група.

Освободете място, отървете се от нежеланите спомени

„Обикновено, ние вярваме, че забравата е резултат от неправилна експлоатация на паметта, но научните доказателства показват, че забравянето е от съществено значение за правилното функциониране на паметта и мисленето,“ – казва ръководителят на изследването Бенджамин Сторм.

Учените отдавна приемат, че спомените могат да се „състезават“ помежду си за ресурс от паметта. Тяхното твърдение било потвърдено след специално сканиране на мозъка.

Авторите на изследването смятат, че твърдението за ресурсите на паметта е много полезен механизъм, който позволява на човек правото да разпредели онова, което иска, или което трябва да запомни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *