Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнолията – тайно оръжие срещу рака

В древността са използвали магнолията като мощно успокоително средство. Днес красивата магнолия се включва и в борбата срещу рака

магнолия Екстракт от магнолия отдавна се използва в източната медицина като лекарство за лечение на тревожни разстройства и други заболявания. Ново изследване показа, че холкинол (съединение, което се открива в магнолията) убива раковите клетки. Вероятно, то е в състояние да попречи на растежа на туморите, информира ни Science World Report.

Изследователите са се фокусирали върху рак на мозъка и рак на гърлото. Заболяването се среща често сред пушачите и тези, които злоупотребяват с алкохол. Според приблизителни данни, 3 от 4 случая на рак на мозъка и рак на гърлото са свързани с пушене и прекомерна употреба на алкохол. От заболелите оцеляват само 50% от хората. Другата половина, страдащи от това заболяване, остават инвалиди.

Учените провели експеримент с клетъчни линии от рак на устата, езика, ларинкса и фаринкса. Оказало се, че съединението холкинол в маслото от магнолия успешно унищожил туморните клетки.

Тази информация не е изненада. Китайската медицина ползва от векове кора от магнолия като лечебно средство.

Магнолията е била използвана за лечение на менструални болки, болки в корема, подуване на корема и газове, гадене и стомашно разстройство. Кора от магнолия е била съставка в лечебни формули, използвани за лечение на кашлица и астма. Кората се използва вътрешно при лечение на подуване на корема, загуба на апетит, гастроентерит, повръщане, диария, астма, кашлица с храчки. Освен това японски учени са установили, че магнолията съдържа до 1000 пъти по-мощен витамин Е в антиоксидантна активност.

Магнолията има няколко мощни ефекти върху нивата на ацетилхолин в мозъка, като по този начин предоставя възможността за подпомагане жертвите на болестта на Алцхаймер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *