Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Могат ли картофите да ни дарят вечна младост?

Свикнали сме да ползваме картофите само в кухнята, но те могат да бъдат добро лекарство и отличен подмладяващ продукт

British new potatoes
British new potatoes

Картофи и кожа

Британската дерматоложка д-р Ема Уендермот категорично заявява, че сокът от картофи подмладява кожата. Картофите съдържат висока концентрация на антиоксиданти, включително и природни полифеноли. Има доказателства, че те играят важна роля във функцията на клетките и намаляват възпалението. В картофите има и много витамин B6. Достатъчно е веднъж в седмицата да обтривате лицето си със сок от картофи, за да се насладите на невероятния ефект.

Картофи срещу акне

Картофеният сок помага за намаляване на възпаленията и раздразненията по кожата, включително акне, рани, натъртвания и обриви. Според натуропатът Луиза Хелоус, за да се постигне най-добър противовъзпалителен ефект от картофите, те трябва да стоят върху кожата възможно най-дълго време – в идеалния случай поне няколко часа. В противен случай, кожата няма да позволи на картофения сок да проникне дълбоко. Луиза предлага смес от картофи с лимонов сок в равни части. Намокря се марля и се поставя върху засегнатия участък, като от време на време отново се мокри в сока от картофи и лимон.

Картофи и торбички под очите

Забравете за краставицата – ползвайте настъргани картофи, за да ликвидирате торбичките под очите. Трябва да боравите с картофите внимателно, обаче. Не е много приятно сока да попадне в очите, заради високото съдържание на нишесте. Но, за сметка на това, охладените и настъргани сурови картофи имат много по-бързо и трайно действие.

Картофи и сива коса

Много сайтове на натурална козметика препоръчват да се варят картофени обелки в 2 литра вода за 0 минути, да се охлади, да се прецеди и да се ползва тази вода за изплакване на косата след стандартната процедура с шампоан и балсам.

След като престои 20 минути, косата се изплаква. Строги научни доказателства за ефективността на картофите в този случай няма, но много хора твърдят, че картофеният пилинг може да ви помогне да се отървете от сивата коса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *