ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да отслабваме здравословно?

В интернет попаднах на рецепта за понижаване на ш апетита с помощта на смокини и сини сливи. Препоръчва В се да се сварят, да се смелят и от тази отвара да се пие по една чаша всеки път преди ядене – половин час преди това. Вие как мислите, това ще помогне ли да потиска апетита си?

Ива Попова – Пловдив

Не е лишен от смисъл този начин за потискане на апетита. Действащите Вещества 6 отварата от смокини и сини сливи са водата, захарта и хранител­ните влакна. Усвоена от кръвта, захарта намалява чувството на глад, а хранителните влакна и водата създават за известно време усещането за пълен сто­мах и заситеност. В резултат на това човек изяжда по-малко.

По принцип за намаляване обема на изяжданата храна можете просто да изпивате по чаша вода. Диетолозите често препоръчват и този метод. Но ефектът е по-слаб.

Важното е да не се престаравате и да спазвате пропорциите. Отварата от смокини и сини сливи тряб­ва да бъде едва-едва сладка. В противен случай вместо средство за излъгване на апетита Вие само ще получите допълнителни калории. Преди да приемете напитката задължително разклащайте съда.

Ето още една психологична уловка. Веднага щом за почнете да пиете от отварата, намалете порциите си с една четвърт. Убедете самите себе си, че вместо тази четвърт от порцията, вие сте изпили чаша от лечебния компот. Тогава ефектът ще бъде по-забележим.

Ако толкова много ви се иска да похапнете, а още не е настъпило времето за това, ще ви помогне следната настойка. Залейте една супена лъжица прясно нарязан магданоз и 2 супени лъжици прясна или сушена мента с една чаша кипяща вода. Оставете сместа да престои 15 минути, прецедете и изпийте наведнъж, на големи глътки. Ефектът продължава 1-2 часа.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *