Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Горещините през лятото са много опасни, защото точно тогава се получават най-тежките бъбречни кризи

Посред лято получих много жестока бъбречна криза. Не можех място да в „Пирогов“, тогава се успокоих. Оттогава насам всяко лято треперя да не се повтори същото. Как да предотвратя евентуална такава криза? Каква е профилактиката на бъбречно-каменната болест ?

Яна Димитрова – София

 Много са факторите, които могат да доведат до вашето състояние, дори и през лятото. В случая това се е оказало провокиращ фактор. По принцип ако вие имате вродена пред­разположеност към бъбречнокаменна болест, тя няма да се развие, ако не допуснете предразполагащите фактори да ви повлияят. Ето кои са те: климатичен фактор, точно той вероятно се е проявил при вас. Разбирате, че ако живеете в горещ климат, се изпотявате много повече. В резултат на това в организма се повишава концентрацията на някои соли и могат да започнат да се об­разуват камъни.

Не можем да пренебрегнем ролята и на състава на водата – твърдата вода с голямо съдържание на калциеви соли помага за появяване на уролитиаза.

Тук е мястото да споменем и за храната – лютивата и кисела храна повишава киселинността на урина­та, от което по-лесно се образуват камъни.

Постоянният недостиг на вита­мини в храната и ултравиолетовите лъчи също могат да допринесат за образуване на камъни. И още: болести като остеомиелит и остеопороза. А също и хроничните болести на сто­маха и червата като гастрит, колит, язвена болест.

Разбира се, и различните бъбречни заболявания – пиелонефрит, хидроне-фроза, нефроптоза, цистит, аденом на простатната жлеза, простатит и други.

КАМЪНИТЕ В БЪБРЕЧНАТА И ПИКОЧНАТА СИСТЕМА

Камъните в бъбреците се проявя­ват с болки в кръста, появяване на кръв в урината, възможно е камъните самостоятелно да излязат с урината. Болката може да е много остра, често е от едната страна. Кръвта в урина­та се появява обикновено след силна болка или след физическо натоварване и ходене.

Камъните 6 пикочния канал попа­дат там от бъбреците. При това болката от кръста преминава в слабините, ниско в корема, половите органи и бедрото. Ако камъкът изцяло е запушил пикочния канал, в бъбрека се струпва урина, което предизвиква колика. Болките са ужасни. Може да продължи и няколко дни.

Болката при камъни в пикочния мехур може да се появи ниско 6 корема и да продължи към слабините и полови­те органи. А също при движение и при уриниране. Появяват се и резки пози­ви. При тежки случаи и много големи камъни болните могат да уринират само лежейки.

 Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *