Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са факторите, които предизвикват емфизем?

Основна предпоставка за развитие на емфизем е хронич­ният бронхит. В резултат на продължителното възпаление белодробната тъкан загубва сво­ята еластичност и не може да се разтяга и спада при дишане. Белите дробове се разтягат и в тях се натрупва въздух, който им пречи да работят нормално.

Както вече споменахме, хроничният бронхит е пред­шественик на емфизема, но за изменение на белодробната тъкан влияят и други факто­ри.

Наследственост – гене­тично обусловеният емфизем възниква в млада възраст и се проявява със задух. Причина е дефицитът на глюкопротеин – при продължителен възпали­телен процес се стига до този дефицит заради разрушаване на белодробните влакна.

Т.нар. оксидативен стрес. Той възниква под въздействие­то на тютюневия дим и като добавим недостига на т.нар. фибробласти (възстановите­ли на тъканта), се развива емфизем.

Вредната окол­на среда – серен диоксид, азот, прах, озон – всички те доприна­сят за развитие на хронично Възпаление в белите дробове. “^JJJj Вдишаните вредни вещества увреждат клетъчните мембра­ни и водят до възпа­ление.

Пушенето – основен фактор за развитие на емфизем до 45 години. Изпушването на повече от 18 цигари на ден води до бронхит и изменения в белите дробове за 10-15 години напред. Обаче външно човекът не усеща ни­какви симптоми. Честите вирусни инфек­ции също са рискови фактори.

…КОГА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА

Крайно трудно е да се забе­лежи развитието на емфизема. Неговите симптоми много приличат на тези на хроничния бронхит, за който е характер­на хроничната кашлица – три месеца в годината в продълже­ние на две години. При бронхит кашлицата е продуктивна, т.е. човекът изхвърля секрети и чувства облекчение след изкашляне. За влошено­то състояние на белите дробове говорят обострянията на инфекциозните заболявания и нарушено диша­не. Друг признак за болния от ем­физем човек е отслабването, загубата на тегло. При преглед лекарят обръща внимание на: липса на синхрон в работата на мускулите при дишане; напрежение в диафрагмата в легнало положение; изменение на формата на гръдния кош – тя става цилиндрична. Посиняването на лицето и устните е признак за дихател­на недостатъчност. Булозен емфизем – появяват се зони на раздута белодробна тъкан. Тази форма на болес­тта често се диагностицира, когато вече има усложнения – като пневмоторакса напри­мер.

Изследването на болните с хронични обструктивни за­болявания на белите дробове включва:

Рентген на гръдния кош за да се види има ли раздутост и въздушност на белодробната тъкан.

Компютърна томогра­фия – за да се определи точно огнището на образуване на емфизем.

Определяне на дихател­ната функция.

Важни са и лабораторни­те анализи, които позволяват да се определи увеличен ли е броят на еритроцитите, повишен ли е хемоглобинът, понижена ли е скоростта на утаяване на еритроцитите, повишена ли е съсирваемостта на кръвта.

Проверява се и газовият състав на кръвта.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *