Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фотодерматит – рецепти и лекове от народната медицина

В арсенала на народната медицина има много средства срещу симптомите на фотодерматит

фотодерматит В домашни условия може да се приготви билкова вана, настойка или мазило против слънчева алергия.

Народните средства за борба с фотодерматита се основават на пелин, жълтениче, здравец и други лекарствени растения.

За да успокоите бързо раздразнената от слънцето кожа, поставете на проблемните места накълцан зелев лист, обелки или кашица от пресни краставици или суров картоф.

Мазило против слънчева алергия – за лечение на копривна треска смесете вазелин с прясно изцеден сок от червена боровинка в пропорция 1:1.

Крем срещу алергия може да приготвите и по рецепта на основата на глицерин
и оризово нишесте, които се смесват в равни пропорции.

Народните рецепти в областта на борбата със слънчевата алергия са многостранни. Проверено лекарство е горчивият пелин. В пресните му листенца се съдържа веществото хамазулен, което укрепва кожния имунитет, облекчава състоянието при дермити, екземи и слънчеви изгаряния. Най-добре е пелинът да се събира през пролетта, когато се показват първите кълнове, както и в периода на цъфтене.

За намаляване на сърбежа и обрива използвайте настойка от млади стъбълца. Съберете 10- 12 броя, измийте ги, изсушете и поставете в половин-литров буркан, залейте със спирт или качествена водка. Плътно затворете буркана и оставете на тъмно за няколко дни. С готовата настойка об-тривайте поразените
от слънчевата алергия участъци с помощта на памучен тампон или използвайте за профилактика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *