ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ползите от ежедневния прием на кафе

Кафето снижава риска от преждевременна смърт с над 15%

Мнението на специалистите по отношение на ползите и вредите от ежедневния прием на кафе винаги е било противоречиво.

Ако обаче сте сред ценителите на ароматното сутрешно кафе, то трябва да знаете, че то удължава продължителността на живота с около 10-15%.
Този факт е доказан от резултатите от изследвания, проведени от Националния онкологичен център в Япония.
Приемът на една-две чашки кафе дневно снижава рискът от преждевременна смърт или смърт в следствие на заболяване с повече от 15%.
Това далеч не е първото проучване, достигнало до тези изводи.

Кафето снижава риска от преждевременна смърт с над 15%
Кафето снижава риска от преждевременна смърт с над 15%

До доказателствата за положителните резултати от ежедневния прием на кафе са стигнали и група учени от Националния онкоинститут в Щатите.
Екипът на д-р Нийл Фридман дори твърди, че колкото по-голямо е количеството на кафето, което приемаме през деня, толкоз по-малък е рискът от смърт в резултат на сърдечносъдово или дихателно заболяване, диабет или инсулт.
При все, че заради съдържащия се в него кофеин може временно да увеличи кръвното налягане или сърдечната честота при някои хора, то притежава редица антиоксиданти и полезни за здравето съединения.

Трябва обаче да знаете, че намалявате значително полезните свойства на кафето, ако не пропускате да го комбинирате с цигара.
Вредните навици, които влошават здравето са ясни: увеличена консумация на червено месо, алкохол, тютюнопушене, занижен прием на плодове и зеленчуци, и рядко спортуване.

Увеличаването на продължителността на живота не е единствената полза от приема на кафе. Доказано е, че кофеинът изостря реакциите, което означава, че, ако изпиете една чаша кафе сутрин, ще сте много по-адекватни, бързо мислещи и способни да намирате решенията на сложни проблеми и задачи, пише gotvach.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *