ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билкови смеси при тумор на мозъка при деца

Ако детето не суче сутрин, обед и вечер 10 минути преди ядене да му се дава по една-две чаени лъжички сироп от триончена десетина зелена листа от него с общо тегло 200 грама се махат бодлите, смилат се на каша, прибавят се 2-3 коренчета от ранилист, нарязани на ситно и по 200 грама малага или чисто натурално вино и чист пчелен мед. Всичко това се държи на водна баня 1 час и веднага се прецежда. Държи се на студено, за да не вкисне.

Пет минути след сиропа се дава една чашка от 25-50 грама хладка отварка от борови връхчета, широколистен жиловлек, жълт кантарион, листа от невен, пача трева и цариче- по 50 грама от всяко. От тази смес две изравнени супени лъжици с прибавка на една изравнена чаена лъжичка зърна от червена хвойна се запарват с 500 грама вряща вода и захлупено се вари на огън 10 минути. Като изстине се прецежда. Пие се с мед и лимон на вкус.

Вечер преди лягане да се прави 1-3 вечери подред топла клизма с 150-500 грама топла вода или чай от лайка, последвана през вечер от парен компрес на болното място-главата с торбичка от тънко хасе, напълнена с търпимо горещ ечемик, варен 10 минути, за да може да се използва 2-3 вечери подред и след него налагане на цялата глава с шапка от тънко хасе, стигащо до раменете и напълнено с пресен селски хлебен квасец, засилен според годините на болното дете или с 2-7 супени лъжици кестени, настъргани на ситно заедно с корите им или пък с толкова супени лъжици пресни млади корени от полски бъзак, счукани в дървен хаван на каша. Отгоре се слага вълнена шапка, съчетана с торбичка от хасе, широка 10 см и дълга според дължината на гръбнака, напълнена със същия квасец, засилен с 5-15 сини сливи, смачкани без костилките, а на корема компрес от 2 хасени парчета, натопени в топъл чай от лайка, отгоре сухо парче и вълнен пояс. Държат се цяла нощ, докато много досадят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *