ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Храните, предпазващи от сърдечен удар

Включете тези храни в менюто си и няма да съжалявате

Някои храни наистина са в състояние да ни предпазят от сърдечен удар.

Последните изследвания сочат, че за да избегнете сърдечния удар, не е необходимо да се подлагате на тежки диети или лишения, а е достатъчно просто да включите в менюто си, колкото е възможно по-големи количества от тези вълшебни храни.

Пресни череши
Те съдържат високо количество антиоксиданти като по този начин гарантират здрав сън, бързо възстановяване след спорт и помагат срещу възпаления.

Включете тези храни в менюто си и ще се предпазите от сърдечен удар
Включете тези храни в менюто си и ще се предпазите от сърдечен удар

Сини боровинки
И те като черешите са със силно изразено антиоксидантни свойства, а освен това доставят минерали и витамини на организма. Освен, че предпазват сърцето, те подобряват зрението, предпазват от появата на рак и освежават мозъчната дейност.

Червени боровинки
От години червените боровинки са се превърнали в едно от най-ефикасните природни средства за предпазване на пикочните пътища от инфекции.
Напоследък обаче станаха известни и ползите им срещу определени видове рак, възпаления и различни видове микроби.

Авокадо
Този екзотичен плод е незаменим източник на здраве. Авокадото съдържа моно-наситени мазнини, които подпомагат намаляването на количествата лош холестерол в организма като по този начин намаляват значително риска от поява на сърдечен удар.

Тиквени семки
Тиквените семки са изключително хранителни. Те съдържат в себе си сериозни количества манган, фосфор, фибри, магнезий и цинк, който е от изключителна важност за имунитета, деленето и растежа на клетките.
Неслучайно тиквеното семе е наричано „супер семки”.

Семена от чиа
През последните години популярността на семената от чия расте непрекъснато. Причината за това е високото им съдържание на хранителни вещества, съчетани с малко количество калории.
Те съдържат голямо количество омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, както и разтворими фибри и минерали, пише znanie.eu.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *