Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как с мента и зелен чай подсилвате вашата памет

Не само гинко билоба помага човек да има силна памет. С помощта на мента и на зелен чай можете да получите отлични резултати

За да повишите вашата памет трябва да ядете сурови орехови ядки.

Орехите съдържат фосфор, полезен за мозъка и подсилват мозъка.

Когато работите умствена работа трябва да пиете много течности, включително и вода, билкови отвари, черен чай, пресни сокове, айран, за да може да поддържате мозъка хидратиран.

Малко хора знаят, че човешкият мозък не е мускул, а представлява меко вещество. Когато не е добре напоено с течности, то се свива и по този начин създава проблеми с мисловната дейност, паметта залинява и се губи разсъдъкът.

Затова дневно е добре да пиете поне по 2 или 3 литра течности, които освен за мозъка са полезни и за бъбреците, както и за черния дроб, защото ги прочистват.

***********

menta
Мента и зелен чай за силна памет

За да подсилите вашата памет с помощта на мента и зелен чай трябва да имате следните съставки:

готов зелен чай от пакетчета или насипен

5-6 стръка прясна мента

3 лимона

Приготвяне:

Трябва да имате готов зелен чай 1 литър. Според вида на чая вие ще прецените колко пакетчета зелен чай да сложите или какво количество насипен.

Когато зеленият ви чай се запари, трябва да добавите сока от 3-те лимона.

Когато отварата изстине, сложете измитите листа мента. Когато чаят стане напълно изстинал, сложете го в хладилника на студено.

Пийте от него през целия ден вместо вода или друга течност.

Забележка:

За да не се лишавате от полезните свойства на лимонената кора, можете да постъпите по следните начини.

Първо, накиснете целите лимони за 5 минути в гореща вода, за да падне парафинът от кората, ако са били третирани по този начин.

Ако използвате домашни лимони, това не е необходимо.

Можете предварително да настържете кората от лимоните, която да сложете в стъклен буркан и да я засипете със захар – на дъното на буркана, над корите. Ако количеството е по-голямо, направете два реда лимонови кори и сложете захар между тях.

Така ще имате лимонови кори за сладкиши, за великденски козунаци или за свареното жито.

Ако не искате да стържете корите от лимона, след като изцедите сока от плодовете, нарежете ги на парченца и ги сложете към зеления чай, заедно с листата мента. Докато киснат, те ще пуснат витамин С в отварата.

Отварата от мента и зелен чай е полезна не само за паметта, но хидратира и мозъка. Тя прочиства кръвоносните съдове, подсилва имунната система и  ободрява.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *