Начало / Болести и лечение / Хортензия лекува диабет и артрит

Актуални промоции в lekuva.net

Хортензия лекува диабет и артрит

Може ли този скромен, но красив храст да държи ключът към лечението на едни от най-упоритите болести днес?

хортензия

Препарат, който е създаден на основата на корени на хортензия, може да се използва за лечение на редица разпространени заболявания. Много учени наричат лекарството революционно.

Пъстрият храст – неизменна част от китайската медицина – има силата да „направи революция“ за лечението на множествена склероза, псориазис и някои форми на диабет и артрит.

Специалисти от Бостън заявяват, че препаратът, създаден на базата на корен от хортензия, помага при такива заболявания като множествена склероза, псориазис, някои форми на диабет и артрит. Причината е, че тези заболявания се появяват при хора с отслабен имунитет. Съществуващите днес имуностимулиращи препарати се използват в най-тежките случаи като крайна мярка и не защитават пациента от различни инфекции. При това те имат и множество странични ефекти.

Изследователят д-р Марк Съндръд добавя: „Това е наистина първото описание на малка молекула, която пречи на автоимунната патология, но не е общо имунно подтискащо.“

В хортензията се съдържат вещества, блокиращи образуването на отделни видове левкоцити, които стимулират развитието на автоимунни заболявания.

Освен от китайската медицина, хортензията се е ползвала с успех за лечение и от индианците чероки.

Оценете статията
Оценка 3.2 от 6 гласували
loading...

Актуални промоции в lekuva.net

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*