Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето най-важното, което трябва да знаете за болестите на сърцето

Приблизително 40% от хората, които са получили инфаркт на миокарда умират още преди те да са откарани в болницата

болести на сърцето Болест на сърцето е термин, който обхваща състояния като инфаркт, исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, конгестивна сърдечна недостатъчност и вродено сърдечно заболяване.

Най-често срещаните заболявания са на коронарните артерии, заради блокираната или стеснената артерия и невъзможността да снабдяват сърцето с кръв.

Компютърна томография на мумии показва, че сърдечно-съдови заболявания са били изненадващо чести в Египет. Вероятно, в онези дни е имало и други фактори, които водят до сърдечно-съдови заболявания, включително и това, че не се е пушило, не е имало заведения за бързо хранене, телевизия и компютри.

След внезапно спиране на сърдечната дейност, между 4 и 6 минути мозъкът умира и след това настъпва пълна смърт. Шанс за оцеляване след сърдечен арест извън болнична среда, имат само 1-2% от населението.

Изследователите смятат, че тези, които си лягат късно рискуват да увредят сърцето си, дори и да спят 8 часа след това. Също така, едно проучване показа, че жените, които спят през нощта в продължение на пет часа, рискуват здравето на сърцето си повече от жените спят по седем-осем часа.

Инфаркти и внезапно спиране на сърдечната дейност – това са две различни събития. Сърдечен удар (инфаркт на миокарда) е налице, когато притока на кръв спира в сърдечния мускул, и той се разпада. Внезапно спиране на сърдечната дейност може да се случи едновременно с инфаркт на миокарда.

Отрицателните емоции и депресията са рискови фактори за внезапното спиране на сърдечната дейност или за възникване на инсулт. От друга страна, колкото по-щастлив е човек, толкова повече сърцето му е по-здраво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *