Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 странни метода за лечение на древната медицина

Лечението в древна Индия, Китай и Гърция е било колкто странно, толкова и ефективно

медицина В Непал кравешката тор се използва за медицински цели. Непалците смятат, че изпражненията имат антисептични свойства, и дори ги поставят във вагината на току-що родила една жена.

Ваксинациите, и особено ваксинирането срещу едра шарка, е било известно на китайските лекар седемстотин години преди те да са били открити от английския лекар Едуард Дженър през 1796. Лекарите в Китай взимали част от абсцеса на пациента и инжектирали съдържанието му в носа на бебето чрез специална тръба. Те вярвали, че една инжекция е достатъчна, за да се получи имунитет. Друг начин е да се увива бебето в дрехите на пациент с лека форма на едра шарка. Този метод е бил използван от лекарите в средновековна Индия.

В древен Китай, от съображения за благоприличие на лекарите било забранено да преглеждат пациента гол. За да заобиколят тази забрана, при посещение на лекар в къщата се носила статуя на гола жена, издълбана от слонова кост. Болната жена трябвало да посочи местата, на които има болки, върху статуята, за да бъде в състояние да се диагностицира заболяването ѝ.

Зъболекарите в средновековна Япония вадили зъбите с голи ръце.

Древногръцките бегачи смятат, че далакът намалява издръжливостта по време на дълги разстояния. Затова те вземали фармакологични билкови смеси, които карали да свие този жизненоважен орган. Например, една от най-популярната напитка се правила от вид бръшлян. Тази напитка трябвало да се взем три дни преди началото на състезанието. Според очевидци, това значително увеличавало издръжливостта (дали е намалявала далака, ние не знаем).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “5 странни метода за лечение на древната медицина

  1. Борислава каза:

    Интересни факти за медицината преди време. Действително някои от нещата са странни, но може и тогава да са били ефективни. Аз лично на китайската медицина се доверявам много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *