Защо съвременната медицина ползва древната мъдрост за билките?

Защото онова, което са знаели древните лечители и билкари помага за лечение и днес

bilki Въз основа на интуицията, опита, грешките и откритията хората векове наред трупат знания за билките и техните свойства. Някога лечителите не са знаели какво е захарен диабет и въглехидратна обмяна, но са знаели друго: цветовете от липа, подбелът, белият равнец, боровинката и копривата възстановяват задстомашната жлеза (която със сигурност им е била известна) и се нормализира кръвната захар.

Огромните жълти цветове на девисила, месестите му листа поемат слънцето и го отдават на корените, които са безценни!

Девисилът и магарешкият бодил са старинни и проверени помощници на черния дроб. Само трябва да се знае в какви комбинации да се използват – с шипки, мента, корен от цикория. Давали го и при белодробни проблеми и кожни заболявания (нищо чудно, названието девисил идва от „девет сили“).

Нашите предци разбирали, че чистотата на тялото трябва да е не само външна, но и вътрешна. Глухарче, жълт кантарион, лапад, бръшлян, шипка, невен, събрани в комбинация и изпити под формата на чай, почистват лимфата, кръвта, черния дроб, бъбреците. Но има и замърсявания в организма, с които не е лесно да се справи човек – камъните. Те причиняват ужасни страдания и често с тях се справят единствено хирурзите. Бръшлян и бреза са спасявали в древността, спасяват и сега. Тази комбинация способства за намаляването на риска от заболявания на бъбречите и пикочопроводящите пътища, намалява отоците, оказва пикочогонно, антимикробно, дезинфекциращо и спазмолитично действие, увеличава филтрацията в бъбречните легенчета „и предотвратява образуването на камъни.
Неслучайно днес цяла индустрия се занимава с възпроизвеждането на древните комбинации от билки. Лекари, козметолози, технолози в стерилни цехове приготвят лечебни билкови смеси, наричани днес фиточайове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Защо съвременната медицина ползва древната мъдрост за билките?

  1. Петър каза:

    Със сигурност е така. Народната медицина е истината. Съвременната мога да кажа, че е маркетинг, реклама и малко лечение.

    Кога сте видели реклама на чай от жълт кантарион или нещо друго? Обаче ваксината против еди какво си на всяка цена трябва да се бие.

    Все повече и повече имам доверие само на народната медицина и медикаменти, които съм сигурен че са получени по естествен начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *