Японска тайна за красота и дълголетие: оризова маска

В продължение на много векове красивите японки поддържат непреходната си красота с тази проста оризова маска

японка ориз

Японската оризова маска е богата на витамини от група В, които стимулират растежа и регенерацията на клетките, забавя стареенето и подобрява обогатяването на кожата с кръв. Това е всичко, което е необходимо, за да се гарантира, че лицето ви ще грее със свежест и красота.

Японските жени знаят тайната на младостта. Те знаят и много за това как да се спре стареенето на кожата. За да поддържате кожата си безупречна и да забавите нейното стареене и отпускане правете тази маска с ориз поне веднъж в седмицата.

За мнозина тази маска с ориз, мляко и мед стана любим продукт, защото кожата след това наистина става гладка, светла и мека, копринена и блестяща.

Продукти за оризова маска:

  • 2-3 супени лъжици ориз
  • 1 супена лъжица мляко
  • 1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:

Сварете 2-3 супени лъжици ориз до омекване на умерен огън.

Когато оризът се свари, се прецежда. Не изхвърляйте течността.

Изплакнете сварения ориз със студена вода и добавете 1 супена лъжица топло мляко. Мачкайте докато стане гладка смес и добавете 1 супена лъжица мед. Нанесете маската върху почистено лице и шия.

Оставете за 30 минути, след което изплакнете с водата, в която е сварен ориза.

Освен гореспоменатите свойства на маската, оризовата вода овлажнява лицето, съдържа антиоксиданти и притежава способността да абсорбира ултравиолетовите лъчи. Нещо повече, той забавя производството на меланин и по този начин предотвратява образуването на пигментни петна и изсветлява кожата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *