Пилешка супа с грах, карфиол и куркума

Тази супа е не само вкусна, но и полезна заради противораковите вещества в куркумата, в кърито и карфиола. Приготвена на основата на моркови, тя е пълноценно ястие. Добавете пълнозърнесто хлебче и обядът ви за днес е готов.

pilewka s grahПродукти

2 супени лъжици зехтин

2 глави лук, нарязани

4 големи моркова, нарязани

1 картоф, обелен и нарязан на дребно

1 супена лъжица къри на прах

1 пилешки бульон (1 л)

450 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на ленти

2 чаши карфиол, разделен на цветчета

1 чаша замразен грах (първо го размразете)

Инструкции

Загрейте мазнината в голяма тенджера на умерена температура. Сложете лука и морковите и запържете продуктите до покафеняване, за около 5 минути. Добавете картофите, кърито, пилешкия бульон и чаша вода. Покрийте тенджерата и оставете да ври около 10 минути, или до готовност на продуктите.

Махнете тенджерата от огъня и оставете да се охлади за 5 минути. Разбийте супата с пасатор или в кухненския робот до получаване на гладка хомогенна смес.

Върнете сместа в тенджерата и добавете останалия бульон, пилето и карфиола. Оставете да заври, намалете огъня и варете до готовност на пилешкото месо или до омекване на зеленчуците, около 15 минути. Добавете граха и варете още 3 минути

Хранителна стойност

260 калории, 25 г протеини, 26 г въглехидрати, 6 г влакнини, 7 г мазнини, от които 1 г наситени, 44 мг холестерол, 230 мг натрий

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *