ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 лоши навици, които могат да увредят имунитета

Оказва се, че най-често срещаните действия могат да навредят на здравето ни

imunitet

Ако боледувате от разни настинки повече от 2-3 пъти в годината, време е да помислите защо се случва това. Както и да забравите за някои от навиците, които са доказано вредни, но въпреки това повечето от нас ги правят.

1. Да сте вечно намръщени, тъжни и ядосани

Лошите емоции отслабват тялото ни, когато сме песимисти. С други думи, здравият дух е задължително условие за здраво тяло! Негативните мисли и липсата на доверие в собствените си сили ни правят нестабилни. Учените са доказали, че човек, който вижда света в тъмни краски, боледува по-често, отколкото оптимистите.

2. Приемането на твърде много медикаменти

Всяко лекарство има странични ефекти. В допълнение, силните лекарства и антибиотиците подкопават имунната система. Колкото по-малко лекарства толкова по-добре!

3. Пиете топла вода

Дори и в най-суровата зима е добре от време на време да пиете студена вода, да изядете един сладолед, или просто да подишате студен въздух. Прекалено топлите напитки са полезни само за онези, които имат болки в гърлото.

4. Не миете ръцете си

Дори и малките деца знаят, че трябва да си измиеш ръцете, веднага щом се прибереш вкъщи. Но възрастните понякога забравят. Не забравяйте, че ръцете носят милиони бактерии, и това че чрез мръсните ръце се заразявате с най-различни инфекции и вируси. Така че не бъдете мързеливи и мийте ръцете си поне 5 пъти на ден.

5. Спите с дебел юрган и на затворен прозорец, при положение, че навън е 10 градуса над нулата

Приятно е да се спи на топличко, но това отслабва тялото ни. Винаги може да намерите оптимално решение, така че да чувствате приятен хлад докато спите. Това ще успокои нервите ви и ще направи сънят ви по-дълбок, ще се събуждате отпочинали и свежи и не на последно място – ще дадете сила на имунната система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *