ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това ще ви хареса: вижте как отслабват италианките!

Забелязали ли сте, че италианката практически след всяко хранене пие кафе?

кафе италия Навярно това е тайната на италианската грация! Неслучайно кофеинът влиза в състава на повечето таблетки „за отслабване“.

Наистина, кафето в Италия е най-популярната напитка, но правилата, по които се пие, са по-строги от всяка диета. Защото в италианската картина на света кафето е нещо като хомеопатията: в малки дози е лекарство, в големи дози – отрова.

Най-силното еспресо се пие на свръхмалки порции – на една глътка.

Но най-важното правило е – в никакъв случай да не се пие кафе преди хранене! Причината е проста: кафето „затваря“ стомаха и той престава да преработва храната.

Голям италиански проблем е кафето след вечеря. От една страна, трябва да се пие, за да се завърши храненето; от друга – кофеинът в този късен час ободрява и пречи на съня. Какво да се прави? Първо, може да се поръча „еспресо декафеингто“ – без кофеин; второ -съществува ечемичено кафе („орцо“); и накрая – кафето може да се коригира! „Кафе корретто“, т.е. „коригирано“ кафе е все същата малка чашка еспресо, в която барманът сипва няколко капки коняк, грапа или друг концентриран алкохол.

Щом кафето „затваря“ стомаха, кое го „отваря“? Разбира се, виното! С негова помощ се отпускаме. А италианците смятат, че без вино храната не се преработва добре.

Все пак правилата на употреба на вино в Италия са не по-прости от тези за кафето. Сутрин в баровете можете да видите елегантни дами с побелели коси пред чаша бяло вино – смята се, че възрастните хора, както и селяните, заетите с тежък труд, имат нужда от алкохол сутрин за поддържане на силите. А преди обяд или вечеря всеки може да изпие порция пенливо вино или вермут: за да „отвори“ стомаха, т.е. да подготви храносмилателния тракт за приемането на храната.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *