Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Великден наближава! Научете какви са безценните ползи на яйцата за здравето ни!

Яйцата са продукт, който има изключителни ползи за здравето на хората, затова не бива да липсват от нашата трапеза

Наближава най-големият християнски празник – Възкресение Христово. Хората, които спазват религиозните канони и постят, не консумират месни и млечни продукти, както и са изключили от менюто си яйцата.

Последни проучвания обаче са доказали, че яйцата притежават изключителни полза за нашето здраве, затова е необходимо те да присъстват в диетите и хранителния ни режим.

По данни, публикувани в MyClinic, яйцата притежават чудодейна сила в битката с коварния диабет от втори тип. Това показва последно проучване, извършено от експерти от Университета на Източна Финландия.

jaica
Ползите от яйцата за здравето са огромни

Според специалистите, ако всяка седмица консумираме поне по 4 яйца, то това ще защити тялото ни от развитието на заболяването, което в последните години се разпространява с много интензивни темпове сред населението в световен мащаб.

Учени разкриват, че диабет от втори тип се развива в съвременното общество поради застоялия начин на живот, затлъстяването, липсата на физическа активност и вредните храни, които всички обичаме да си похапваме.

За уникалните лечебни свойства на яйцата се знае от дълбока древност. Те са присъствали в менюто на нашите прадеди от поколения. Проучванията за безценното повлияване на диабет от втори тип при консумиране на яйцата са започнали по-старателно преди около 30 години и в тях са участвали повече от 2 300 доброволци.

Цели три десетилетия лекари са следили състоянието на доброволците. Оказало се, че тези които са хапвали поне по 4 яйца всяка седмица рискът от диабет от втори тип е бил с почти 40% по-малък спрямо тези от подложилите се на изследването, които са избягвали яйцата.

Експертите от Финландския университет са опровергали схващането, че яйцата могат да отключат диабета. Всъщност факторите, които могат да провокират това заболяване, са хапването на много месо, пушенето и липсата на физически активности.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *