ЗЕРО АЦИД / ZERO ACID

Съдържа калциев карбонат, магнезиев карбона, хидратирани декстрати, коповидон, ментов аромат, аспартам, натриев стеарилфумарат

Предназначение

zeroЗЕРО АЦИД – таблетки за дъвчене, е продукт от типа на хранителните добавки, с чиято помощ се регулира киселинността на стомашните сокове.

Т.н. киселини са смущения при функционирането на храносмилателната система, при които е налична повишена киселинност на стомашните сокове. Разпознава се по характерното парене и тежест в стомаха след хранене, излив на сокове и известни количества храна обратно в хранопровода, болезнени спазми. Дъвчащите таблетки ЗЕРО АЦИД регулират киселинността чрез алкалното си въздействие – съдържат естествени минерални соли; успокояват раздразнените лигавици, облекчават болката. Продуктът е приложим при нервен стомах в ситуации на стрес и смущения на храносмилането при бременност.

Как се приема

ЗЕРО АЦИД се приема един час след хранене, не повече от 3-4 пъти на ден. На всеки прием се препоръчва по една таблетка, която се задържа в устата до полуразтваряне и усещане на ментовия аромат. Остатъкът се сдъвква и поглъща.

Действието на продукта настъпва много скоро и е ефективно в продължение на 2-3 часа.

ЗЕРО АЦИД е продукт за овладяване на симптоматиката на повишена киселинност, която е причинена от неподходяща храна, преяждане, употреба на газирани напитки. При системни оплаквания от киселини е необходима консултация със специалист.

Възможни нежелани ефекти

ЗЕРО АЦИД е балансиран продукт и свързаните с него оплаквания от странични ефекти са рядкост. Има единични данни за това, че дъвчащите таблетки могат да причинят запек. Възражения предизвиква и съставката му аспартам, върху чийто негативен ефект се спори доста.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не се прилага при деца под 14-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма описани взаимодействия с негативни последици.

______

Усреднена цена в аптекита – 2 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *