Начало / Болести и лечение / Кожни болести / Червените перлови възелчета по кожата може да са рак!


Червените перлови възелчета по кожата може да са рак!

Брадавиците, които се уплътняват в основата, също са опасни

От известно време забелязвам, че по кожата ми се появяват по-често брадавици и бенки. Страхувам се, че те могат да се изродят в нещо злокачествено. Бихте ли ми описали от кои образования тръгват най-опасните кожни ракове и как можем да ги познаем?
Свилен ЧИПЕВ, София

spot - pimpleНаистина това е важен въпрос, който би трябвало да двълнува всички хора. Ще се опитам накратко да ви обясня за какво става дума. Първо искам да ви насоча вниманието към новопоявилите се кожни образувания, които приличат на малки възелчета. Те имат понякога прозрачен цвят или са пигментирани от тъмно кафяво до черно с перловиден вид.
Опасни са също брадавицовидните нараствания с вроговяване и с уплътняване в основата. Обикновенн раковите образувания имат продължжително развитие!
Трябва да се обръща внимание и на хроничните язви, подобни на малки ранички, които се уплътняват по ръбчето и упорито не заздравяват, въпреки че ги лекувате с антибиотични или епителизиращи мехлеми Другите опасни образувания по кожата са хроничните бенки или кафяви петна, които променят вида си. Тук трябва да дам още един съвет – образуванията, които се намират отзад и не можете да ти видите ге огледайте на огледало. Важно е!
Д-р Гергана Шаламанова, онкодерматолог.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*