Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови смеси при акне

Вземат се зърната от грах. Кашичката от смачкани, недозрели грахови зърна в чист вид или смесена с белтък от яйце се препоръчва за налагане при остри кожни възпаления, акне, екземи, насинявания, кръвоизливи по откритите части на тялото. За същата цел може да се използва и кашица от грахово брашно.

Вземат се корените и коренищата на бергения. Изсушените коренища се счукват на прах и се смесват добре с някакъв зелен сапун в съотношение 1:9. С тази смес се намазва леко навлажнената кожа. След 30-40 минути лицето се измива първо с топла, а после с хладка вода и се подсушава. Ако понасяте добре процедурата правете това в продължение на 7-10 дни, а след това през ден. Курсът се състои от 15 процедури. Те предизвикват значително олющване, което има избелващ ефект. Противопоказни са при остри кожни възпаления.

Смесват се цветовете на черен бъз, цветовете на бял равнец и цветовете на лайка. Сложете по една шепичка цветове на парна баня в голям съд и залейте с 1-2 литра студена вода. Загрявайте на бавен огън. Като продължавате нагряването на водата, завийте главата и съда си с по-голяма кърпа, така, че образуваната пара да отива върху лицето ви. Затворете очи. Внимавайте да не прегреете. Продължителността на процедурата е 15 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *