Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Депресията причинява …артрит?

Депресията обикновено се коментира само като проблем от психологическо естество. Това нарушение на здравето обаче се отразява и в чисто физиологичен план.

depШвейцарски учени доказаха след широкомащабно проучване, че депресията причинява физически заболявания. Проектът е изпълняван с участието на хора на възраст над 15 години, уточняват от medikforum.ru. В него са били обхванати над 14 500 доброволци. Резултатите показват корелации между депресивния синдром и заболявания като артрит и артроза.

Специалистите са публикували обобщенията и изводите си в списание Frontiers in Public Health. Доказано е, че депресията увеличава риска от споменатите и още други дегенеративни възпалителни процеси в ставите. Според учените механизмът, по който това се случва, е следният: депресията въздейства върху емоционалното и психическото състояние на човека, като го лишава от мотивация да се занимава със спорт. Прави го пасивен и склонен да води неактивен живот. Последното косвено провокира проблеми със ставите.

Швейцарските учени вече са обявили, че продължават да изследват въздействието на депресиите върху физическото състояние и възможните болестни отклонения. Според експертите това е перспективна посока на проучванията, тъй като всяка година по света диагноза депресия се поставя на повече от 350 милиона души.
Не е маловажно да се напомни, че в по-стари научни изследвания вече е открита връзка между депресиите и инсултите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *