ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛЕГАЛОН / LEGALON

Съдържа сух рафиниран екстракт от бял трън, царевично нишесте, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, натриев додецилсулфат, магнезиев стеарат, желатин, оцветители

Предназначение

LegalonЛЕГАЛОН е лекарствен продукт на растителна основа, предназначен за терапия на черния дроб при отравяния (без остри състояния), чернодробна цироза и хронични възпалителни процеси в черния дроб. Подходящ за поддържащо лечение в дългосрочен план. Оздравителният ефект се очаква от компонента силимарин, който се съдържа в белия трън.

Как се приема

Капсулите ЛЕГАЛОН се поглъщат цели, с вода, преди хранене. Дозите и продължителността на приема са в зависимост от диагнозата, възрастта и състоянието на потребителя. Ако няма друго лекарско указание, възрастни и деца над 12 години приемат три пъти дневно по една капсула.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът ЛЕГАЛОН се приема като цяло добре и рядко дава странични ефекти. Все пак е възможно да се почувстват реакции на свръхчувствителност – сърбеж и обрив, затруднено дишане. Ако подобни симптоми не са преходни и се появяват всеки път след прием на медикамента, потърсете лекарско мнение или спрете приема.

Има данни за въздействие на ЛЕГАЛОН върху стомашно-чревния тракт: лек дискомфорт и диария.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛЕГАЛОН следва да се избягва, ако е известна свръхчувствителност към билковия екстракт или друг компонент на продукта.

Не се препоръчва за лечение на деца под 12-годишна възраст.

Приемът трябва да се прекрати, ако в хода на лечението се появят симптоми като пожълтяване на кожата и/или склерите на очите.

Този медикамент не се прилага по време на бременност или кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани лекарствени взаимодействия с негативен за пациента ефект. Все пак пациентът е длъжен да информира лекуващия за други продукти, които трябва да продължи да приема по време на лечението си с ЛЕГАЛОН.

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за опаковка от 20 капсули х 140 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *