Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ябълката пречиства червата и кръвоносните съдове

„Който изяжда по една ябълка на ден, не го хваща атеросклероза!“, казват лекарите. Виновник за това са не витамините и микроелементите в плода, а съдържащият се в него пектин. Тези вещества се съдържат и в други плодове, но количеството и качеството им в ябълките е най-голямо. Намират се в разтворима форма и имат свойството да свързват всички токсини, които се произвеждат при разграждане на храните в човешкия организъм. Тези ябълкови съставки подпомагат изхвърлянето на съединения, образувани при процеси на гниене в червата. Много полезни са в случаите нахронични отравянияс уран, олово, живак, кадмий, манган и пр. Причината е, че се свързват със солите на тежките метали и образуват комплексни съединения, които не могат да преминат в организма през червата и се изхвърлят навън. Освен това пектините стимулират растежа на тъканите. При външно приложение допринасят за по-бързозарастване на раните.

Най-широко се препоръчват в борбата с атеросклерозата, защото съдействат на организма да се освободи от лошия холестерол, известен с пакостливото си влияние върху кръвоносните съдове. За това е напълно оправдано твърдението на нутрициолозите, че „пектините са природна четка, която изчиства до блясък червата и ги освобождава от натрупаните в тях токсини“. Според някои изследвания пектините противодействат на стареенето на организма, като пресичат различни болестни промени в тъканите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *