Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диетологът Дженифър Бар: Сокоизтисквачката е добра инвестиция за здравето

Много от диетите за отслабване задължително са съчетани с прием на прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове

сокоизтисквачка Диетите за отслабване са свободен избор на здравите хора. Същото се отнася и за здравословните диети, например антираковите. Те са подходящи за хора, които се интересуват от профилактика на рака, и за болни от рак, чиято храносмилателна система не е засегната.

„Ако не сте голям почитател на плодовете и зеленчуците или нямате възможност да получите всички ценни витамини и минерали, чиито източник са те, най-добре е да си купите сокоизтисквачка.“

Има обаче случаи на напреднал рак, при които болните не могат да поемат или да смелят достатъчно храна, за да получат нужните им вещества. Точно за тях приемът на достатъчно калории и добрият баланс на белтъчини, мазнини,въглехидрати и микроелементи са изключително важни, дори по-важни, отколкото за всички други.

За хора, които имат проблеми с храненето или с поддържането на тегло, е добре да инвестират в сокоизстисквачка. Чрез нея хранителните вещества в прясно изцедените плодове и зеленчуци се усвояват много по-лесно, тъй като са отстранени фибрите. Остават само водата, захарите и повечето витамини, минерали и другите здравословни съставки на плода или зеленчука. Под тази форма те се усвояват много по-лесно от организма и очакваните ползи за здравето настъпват по-бързо. Ако обаче човек е дълго време само на прясно изцедени сокове, към менюто му трябва да се добавят и фибри, за да се компенсира липсата им от соковете. Най-добър източник на фибри са бобовите растения, пълнозърнестите продукти и ядките. освен това, заедно със соковете трябва задължително да се консумират поне 3-4 цели плодове и зеленчуци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *